Ona je jedan od čuvara tradicije, žena posvećena porodičnom poslu, što sebe radi, što zbog primera koji daje svojoj deci. Po struci diplomirani inženjer poljoprivrede, zaposlena u Institutu za krmno bilje u Kruševcu, Olivera Stanojević Vasilov vrlo pametno troši svoje slobodno vreme. Bavi se ručnom izradom sapuna, koristeći goveđi loj, svinjsku mast, palmino, kokosovo i ricinusovo ulje, kao i živu sodu.
Spektar njenih proizvoda je velik. Sem proizvoda za osetljivu, masnu i normalnu kožu, ponosno ističe i preporučuje Dvorski sapun Cara Lazara, sa motivom rozete crkve Lazarice u Kruševcu. Takođe izrađuje pustovan sapun, obučen u vunu, koji kao takav služi i za piling. Vlasnica je sertifikata o završenoj školi za izradu sapuna, u organizaciji naučno istraživačke grupe 483, Hemijskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.
Preporučujem vam njenu fb stranicu Sapuni Olja, kako bi se informisali o njenom celokupnom radu, a kad krenete u goste zaobiđite šablon “kafa-čokolada” i poklonite, na primer ručno rađeni sapun. Zašto da ne?