Krilatica Aero kluba koji sam posetila je “Mesto gde snovi postaju stvarnost”. Nisam imala san da letim, ali nekad tako iznenadimo sebe kad shvatimo da smo zavoleli nešto o čemu nismo ni razmišljali.Ova priča ne bi bila potpuna, niti ispričana na pravi način, da mi se nije pružila prilika da fotografišem grad svog rođenja kao na dlanu.Kao i ostale ima glavne likove, one koji je žive i samim tim nose.


Čovek koji je “kriv” za sve ovo o čemu ću pisati, neko ko je najpre sebi, a onda i drugima, priuštio da osete slobodu ptica je Goran Stojković.
Neki snovi služe da ih ostvarimo. Tako se Goranova želja počela realizovati pre više godina. Iz faze u fazu, menjavši mesto poletanja i sletanja, konačno je dočekao svoj komad neba, koje iz dana u dana sve veštije i posvećenije osvaja. Kada pričam o posvećenosti, mislim na težnju da ovlada ovom oblasti, tako da njegove kvalifikacije opravdavaju navedeno.
Goran je instruktor pilot motornog zmaja i predsednik komisije za ultrakratko letenje Vazduhoplovnog saveza Srbije. Vlasnik je Aero kluba “Ćuprija” koji se nalazi nedaleko od grada, na putu ka selu Senje, a broji četiri pilota, od kojih je jedna žena. Južno od Beograda ovo je jedini klub koji ima četiri zmaja i avion Sila 450.


Njegove pilote krasi ozbiljnost i uzdržanost, koji su neophodni za pristup kako letenju, tako i ljudima koji svakodnevno znatiželjno obilaze ovo mesto, a sve češći su posetioci i iz inostranstva.
Ono što je za obične građane bitno, vezano je baš za tu želju da  ovde mogu ostvariti svoj san o letenju. U ponudi kluba je panoramsko letenje, a oni manje hrabri mogu svakako naučiti nešto o avionima i motornim zmajevima, kao i upoznati prave profesionalce u ovoj oblasti.
Da ni jedan čovek sam ne uspeva potpuno, govori i podrška Goranove porodice, supruge i sinova. Takođe, da ovo nije trenutna strast, potvrđuje i ljubav prema avionima, koju je osetio i Goranov sin Miloš, takođe instruktor letenja Princ Aviation Training Centra i svojevremeno najmlađi državni prvak u letenju motornim zmajem.

Možda je teško da rečima dočaram lepotu pogleda sa neba, ali su fotografije dostojna potvrda. Ako i lično poželite da posetite ovo mesto i ove divne ljude, dodatno ćete se uveriti. Ne sluteći da ću se ikad pribliziti pticama i oblacima, s punim poverenjem prihvatila sam izazov. Kasnije,kada sam ponovo osetila tlo pod nogama, shvatila sam da imam san, a on je da jednom ponovo letim.