Kada se vrati sa putovanja, većina ljudi donese suvenire, a uspomene čuva u sećanju i prepričava ih prijateljima. Nebojša Petrović iz Jagodine je našao bolji i svakako lepši način da sačuva uspomene iz gradova koje već godinama turistički obilazi. Danas je vlasnik kolekcije od preko dvesta pedeset fotografija iz mnogih gradova naše zemlje, a i širom Evrope.

Ideja za stvaranje ovako neobične kolekcije rodila se pre više godina, nakon fotografisanja na klupama Petrovca na Moru. Na predlog drugarice kojoj je pokazao fotografije, počeo je da ih čuva i da polako formira album svojih uspomena. Nastavio je da se slika u svakom mestu u kome ima klupa. Što više klupa, to mu je mesto bivalo draže.

Mesto sa najlepšim klupicama, po Nebojšinom mišljenju, za sada je Lindau u Nemačkoj, na Bodenskom jezeru. Najveće razočaranje je Bolonja, gde je jedva naleteo na jednu klupicu. A gde nema sliku na klupici, kao da i nije obišao to mesto.

Spisak mesta koje je obišao je fascinantan. Palermo, Sirakuza, Taormina, Rim, Firenca, Ferara, Rimini, Halštat, Inzbruk, Salzburg, Colmar, Garmiš, Partekinhen, Bern, Interlaken, Cirih, Lucern, Ženeva, Vroclav, Gdanjsk, Varšava, Parga, Hanioti, Nei Pori, Skijatos, Fira, Oja, Pefki, Sarimsakli…

Šta reći, sem poželeti mu još mnogo pređenih kilometara, kako bi obišao neka nova mesta i neke nove klupe, a samim tim učinio i svoju kolekciju još bogatijom.