Šta znači biti uspešan? Mislim da je to kad čovek uspe da nađe sebe. Ništa materijalno, nikakva bogatstva, jedino sebe. Oni koji su u tome uspeli, razumeće o čemu pričam.

Jovica Davinić živi u selu Cikot u blizini Rekovca. Pre svega je dobar čovek, emotivac, jer bez emocija ne bi mogao umetnošću da se bavi. U svet oblikovanja drveta ušao je sasvim slučajno i iz znatiželje, da pokuša da ideju i prirodni nagon za stvaranjem pretvori u realnost.


Neposredno posle povratka iz vojske, kupio je dleto i počeo da stvara. Od 1990 godine, pa sve do danas, broj njegovih „instrumenata“ se povećao, kao i broj radova, koji su svaki put tematski sve interesantniji. Prvu izložbu imao je u Ćupriji u sklopu poetske pozornice, književnog kluba „Dušan Matić“. Učesnik je mnogih likovnih kolonija, redovnih i humanitarnih.


Kao posebnu nagradu ističe učešće u manifestaciji „Dani evropske baštine“, na koju je pozvan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije. “Nije mi potrebna nagrada, ne volim ih. Dovoljna je nagrada kad te pozovu iz  Ministarstva da učestvuješ na takvoj manifestaciji. Po mom mišljenju u umetnosti ne treba da postoje takmičenja. Umetničko delo je individualna stvar, tu nema pravila.”
Radovi Jovice Davinića rasuti su po mnogim zemljama sveta. Uglavnom su ih kupovali i nosili kao poklone stranim ambasadama.Njegov rad je baziran na izradi skulptura i reljefa. Neguje svoj prepoznatljiv rukopis u radu.
Privatno, sebe je našao tamo gde je i rođen. Nikad ga nisu privlačili udaljeni krajevi, već je ostao da živi u dvorištu predaka i da se izdržava svojim radom.
Drvodeljstvo je iz hobija preraslo u sredstvo za egzistenciju, ali ne i u komercijalnu umetnost, jer bez ljubavi prema ovom poslu, nema ni kvaliteta. Nema ni uspeha, ako ne uspeš da pronađeš sebe. Jovica sebe nije ni tražio dalje od kućnog praga. Posvetio je život ovoj prelepoj prirodi i svom daru, kako on kaže, daru od Boga kroz ruke grešnika.

Kontakt: 062 20 63 61 Jovica Davinić